Covid-19 hjälp till Indien

Indien går igenom en av de största humanitära katastoferna i vår tid. Nu ber vi om din hjälp. 

Situationen i Indien

När du läser det här befinner sig Indien i en av de största humanitära katastroferna i vår tid. En omfattande andra våg av Covid-19 har lett till akut brist på medicin, skyddsutrustning och syrgas som särskilt drabbar de allra mest utsatta. Därför har Pratham initierat en insamling för att stötta både akuta och långsiktiga åtgärder i kampen mot pandemin i Indien. Syftet är att tillsammans med våra samarbetspartners mobilisera resurser och stöd där det behövs som allra mest.

Vad vi gör: 

  • För att alla ska få likvärdig tillgång till information om Covid-19 sprider våra fältarbetare resurser och information om viruset på olika språk, däribland lokala minoritetsspråk. 
  • Vi säkrar tillgång till medicinsk skyddsutrustning, snabbtest, syrgas och vaccin till Indiska sjukhus och vårdanläggningar. 
  • Många av våra lokaler står just nu tomma. Därför undersöker vi möjligheter att omvandla Prathams lokaler för yrkesutbildningar till vårdanläggningar för patienter sjuka i Covid-19.
  • Efter över ett år av skolstängningar kommer många barn ha halkat efter i skolan. När undervisningen återigen börjar kommer vi se till att barn får den hjälp de behöver för att komma ikapp igen. 

På grund av det rådande läget har vår vanliga utbildningsverksamhet satts på paus. Istället arbetar vi för att bidra med akut stöd och utveckla hållbara återhämtningsstrategier för de samhällen som vi finns i. För att säkerställa hälsan och säkerheten för våra anställda och volontärer kommer en del av insamlingen att gå till dem - i syfte att täcka deras vårdkostnader. 

Idag ser vi ett enormt lidande i Indien, och vi hoppas på ditt stöd. Ett bidrag ger stöd till den indiska sjukvården, hjälper oss sprida information om Covid-19 på landsbygden och hjälper oss möta barnen på deras nivå när de återvänder till skolan.  

Som en av Indiens största ideella organisationer, med verksamhet i 21 stater och 10 000 lokala samhällen, har Pratham en historia av att mobilisera resurser och personal effektivt över hela Indien. Nu ber vi om din hjälp! 

Stort tack för ditt stöd! 

Läs mer

Covidkrisen i Indien - Prathams arbete och akuta insatser

Om Covidkrisen i Indien: den andra vågen

Neetus berättelse - Women@Work

Konsekvenserna av Indiens ett år långa skolstängning