Våra partnerskap

Tillit. Samarbete. Effekt. 

Tillsammans med våra partners gör vi skillnad.

Som del av våra partnerskap kan företag involvera sina medarbetare i projekt och enkelt följa effekten. Vi skickar resultatrapporter, hjälper er engagera er organisation och kallar till gemensamma informationsmöten där vi diskuterar resultat och möjliga utmaningar som sker längst projektets gång. Som företagspartner till oss blir ni del av vårt nätverk av bolag som alla bidrar till vårt gemensamma mål. 

Genom att bidra tillsammans kan vi uppnå storskalighet på riktigt! Vi är djupt tacksamma för alla de samarbeten som möjliggör att vi når miljontals barn om året med förbättrad utbildning.

“Ericsson is committed to building strong partnerships in order to achieve the Sustainable Development Goals. This project is a good example of a partnership where Ericsson along with other Swedish companies are supporting Pratham, a leading non-profit organization, to provide access to Quality Education to Young Children in Assam, India." 

Sakshi Muchate, Head of Sustainability and Corporate Responsibility, Ericsson India

Swedish Industry for Quality Education in India

I maj 2017 inledde vi ett unikt samarbete inom utbildning tillsammans med tretton svenska storbolag och Handelshögskolan i Stockholm. Projektet initierades av Carl Bennet och Marcus Wallenberg mot bakgrund av behovet av effektiva hållbarhetssamarbeten mellan näringsliv, akademi och frivillighetsorganisationer.

Bolagen valde att samarbeta inom just utbildning på grund av landets stora utmaningar inom området och eftersom det är en grundförutsättning för hållbara samhällen. Målet är att under varje treårsperiod förbättra utbildningen för 37 000 barn i den indiska delstaten Assam. De företag som deltar är Arjo, Autoliv, Atlas Copco, Carl Bennet AB, Elanders, Epiroc, Ericsson, FAM, Getinge, Saab, Sandvik, SKF, AB Volvo. Projektet är det första svenska sociala projektet som utvärderas med hjälp av metoder baserade på forskning av 2019 års Nobelpristagare.

På grund av ett stort intresse i projektet har vi lanserat projektets tredje fas, som pågår maj 2023 - april 2026. Vi bjuder in ytterligare företag med verksamhet i Indien att delta. Är ni intresserade av att delta? Anmäl ert intresse under "Bli företagspartner" ovan. 

Små och Medelstora företag

Hösten 2023 lanserar vi ett gemensamt projekt för små och medelstora bolag, där flera företag ges möjlighet att tillsammans finansiera ett storskaligt projekt. Mer information kommer. Vill ni anmäla ert intresse? Tryck på "Bli företagspartner" ovan. 

Eget partnerskap

Pratham arbetar med utbildning i många olika åldrar och områden: allt från barns utbildning, utbildning för unga flickor och yrkesutbildning. Vi sätter gärna upp ett partnerskap med er som gör skillnad inom ett område som passar med er verksamhet. Vi arbetar med strategiska partnerskap, varumärkesmässiga partnerskap och medarbetarpartnerskap. 

Läs mer om enskilda partnerskap genom att klicka på "Bli företagspartner" ovan. Där kan du även kontakta oss.