Starta din egen insamling

Gör skillnad tillsammans med familj och vänner  

Samla vänner och familj för att bidra till vår verksamhet. Oavsett om det handlar om att ge din fest en större mening eller samla in medel från ditt nätverk i ett gott syfte, så är donationer ett av de bästa sätten att engagera sig i Prathams arbete.

Kunskap förändrar liv!

Trots att fler barn än någonsin, 97,2 procent, är inskrivna i den indiska skolan nekas fortfarande miljontals barn en god utbildning. Varje år går nästan 24 miljoner indiska barn ut årskurs 5 och av dem kan bara hälften läsa enkla meningar.

Alla flickor och pojkar har rätt till en bra utbildning. Kunskap ger en chans att ta sig ut ur fattigdom och uppnå sina drömmar i livet. Utbildning är grundläggande för mycket – det minskar mödradödlighet, minskar risken för barnäktenskap, och förbättrar en individs möjlighet att leva ett hälsosamt liv. Hjälp oss ge Indiens barn en ljusare framtid!

Vill du veta mer om våra program? Läs mer här.

Hur pengarna används

Pratham Sweden strävar efter att så mycket medel som möjligt ska gå direkt till ändamålet. De aktiva satsningar vi gör på administration och insamling görs för att bygga en hållbar organisation som långsiktigt kan bidra så mycket som möjligt till vårt ändamål. År 2018 investerade vi 13% av våra intäkter till administration och insamling.

Andra sätt att engagera sig

Ge en gåva

Bli medlem

Engagera ditt företag

Egen insamling FAQ

Vilken effekt har Pratham?
Läs mer om vår effekt under våra program.

Vad händer efter att jag har fyllt i formuläret?
Vi kommer att kontakta dig inom en vecka med material som du kan använda till din insamling. Materialet innehåller affischer som du kan skriva ut eller dela digitalt och information om våra program.

Har Pratham Sweden 90-konto? 
Ja! Pratham Sweden är medlem i Svensk Insamlingskontroll och innehar därför ett 90-konto. Det innebär att vi granskas så att medlem används på ett tillförlitligt sätt.