Apr 28, 2021

Neetus berättelse - Women@Work

 

Indien befinner sig i skrivande stund inne i en allvarlig andra våg av Covid-19. En av dem på frontlinjen i kampen mot pandemin är Neetu Sahu. Hon är nyligen utexaminerad från Prathams yrkesprogram i vård och omsorg, och arbetar idag på ett sjukhus i delstaten Chhattisgarh.

Efter att Neetu gick ut gymnasiet hade hon en dröm om att bli sjuksköterska, men hon hade aldrig möjligheten att studera vidare på grund av hennes familjs ekonomiska situation. Situationen blev ännu sämre när ett av Neetus egna barn blev svårt sjukt, och Neetu blev därför tvungen att hitta ett arbete för att försörja sin familj. I februari 2020 fick hon reda på att Pratham erbjuder yrkesutbildningar, och kort därefter gick Indien in i en hård lockdown. Men detta stoppade inte Neetu. Hon lärde sig att använda Zoom och kunde på så vis ta del av undervisningen för Prathams vård- och omsorgsprogram online. Genom att gå Prathams yrkesutbildning bidrar Neetu nu inte bara till sin familjs försörjning, utan också i kampen mot pandemin i Indien.  

Neetus historia kommer från plattformen Women@Work som initierats och drivs av Pratham. På denna plattform delar arbetande kvinnor med sig av sina historier, i hopp om att inspirera andra kvinnor att arbeta. Innan pandemin bröt ut deltog bara 20% av Indiens kvinnor på den formella arbetsmarknaden. För att förändra detta behövs utbildning, men också förebilder. Med Women@Work vill Pratham visa att kvinnor finns inom alla branscher på alla nivåer oavsett delstat, religion eller ålder, och därigenom uppmuntra kvinnor att våga följa sina karriärdrömmar.

Läs mer om Neetus historia och Women@Work initiativet här: 

Ms. Neetu Sahu – Women@Work (womenatwork.in)

About – Women@Work (womenatwork.in)