Apr 13, 2022

Medverkan i the Apprentice Sverige 13/04/2022

 

I onsdagens avsnitt av entreprenörskapstävlingen the Apprentice kan ni se deltagarna samla in totalt 58.365 kr till oss på Pratham Sweden. Med hjälp av de insamlade medlen kan ungefär 260 barn ta del av våra utbildningsprogram under ett års tid.

“Hälften av alla barn som går ut femte klass i Indien kan inte läsa. Pratham är en av världens största utbildningsorganisationer”, berättar Gunilla von Platensom leder programmet. Gunilla är även styrelseordförande i Pratham Sweden.

“Avsnittet är en viktig del i att ge synlighet till frågan om barns rätt till utbildning. I många låg- och medelinkomstländer idag lär sig barn inte läsa och räkna – en kris som sällan syns i media.” säger Ingrid Eelde Koivisto, generalsekreterare på Pratham Sweden.

Vi vill ägna ett stort tack till deltagarna – Lucas Lindström, Linda Häggkvist, Rojhat Telo, Jessica Lingonstierna, David Forsberg, Tom Flumé, samt TV4, Warner Bros. Entertainment och till vår Gunilla för deras engagemang och insamling för alla barns rätt till kunskap.