Apr 28, 2021

Pratham Sweden söker en driven Program Manager

 

Pratham Sweden söker en driven PROGRAM MANAGER som vill vara med och bygga verksamheten!

Var med och bygg det svenska kontoret till en av världens mest erkända icke-vinstdrivande utbildningsorganisationer, Pratham. På Pratham Sweden blir du del av en växande organisation som bidrar till storskalig förändring inom utbildningssystemet i Indien. Vi samarbetar med många av Sveriges största bolag och når genom deras CSR-satsningar tiotusentals barn i Indien med utbildning varje år. Vi arbetar nära hållbarhetsavdelningarna på våra partnerföretag och samarbetar med Handelshögskolan i Stockholm för att mäta vår effekt på barns kunskapsnivåer, vilket du kan läsa mer om här.

VARFÖR VI BEHÖVER DIG 

Idag består kansliet av en generalsekreterare och två praktikanter. I takt med att organisationen växer behöver vi bli fler och det är här du kommer in. Som den andra anställda på Pratham Sweden kommer du att ha en nyckelroll i organisationens resa. Rollen är bred med mycket ansvar och innebär stora utvecklingsmöjligheter för dig i takt med att kansliet växer. För rätt person kommer möjligheterna vara mycket stora, där du kommer få vara med och utveckla din roll.

I rollen kommer du att arbeta nära, och rapportera till, vår generalsekreterare. Din arbetsplats kommer att vara på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57, i Stockholm. Rollen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

ROLL OCH ANSVARSOMRÅDEN
I rollen som program manager kommer du arbeta med våra partnerföretag och vår insamling. Du kommer att förvalta och stärka våra relationer till bolagen och representera organisationen på möten med potentiella nya givare. Som del av ditt arbete kommer du sammanställa och skriva effektrapporter som sedan ska skickas till och presenteras för våra partnerföretag. Du kommer ha mycket kontakt med Pratham i Indien och förväntas årligen resa till våra utbildningsprogram för att besöka verksamheten.

Vi utvecklas ständigt och därför kommer du ha olika uppgifter. Dina ansvarsområden inkluderar:

 • Avtalsansvar för företagspartnerskap.
 • Insamling och utveckling av nya partnerskap.
 • Planering av seminarier och annan extern kommunikation.
 • Vara behjälplig med delar av vår organisatoriska administration, så som rapportering till Svensk Insamlingskontroll och ekonomisk admin.

 

VEM DU ÄR 

Personliga egenskaper

Vi tror att du kommer lyckas bättre i ditt arbete om du brinner för vad vi gör! Därför tror vi att du är en person som vill göra någonting meningsfullt med dina timmar och att du, genuint, tycker att utbildningsfrågan är viktig. Utöver att du har en passion för vår verksamhet söker vi dig som är:

En entreprenör: Vi utvecklas ständigt och vet att du kommer att vara mer framgångsrik hos oss om du trivs i en snabbrörlig tillvaro med många bollar i luften. Det innebär även att du stundtals är beredd på att kavla upp ärmarna och att du trivs med att växla mellan högt och lågt.

Resultatorienterad och analytisk: Du kommer bli en viktig del av att bygga Pratham Sweden och för att kunna göra det ser vi att du är bra på att identifiera och skapa nya möjligheter för organisationen. Eftersom din roll involverar ansvar för effektrapporter och annan kommunikation till våra samarbetspartners behöver du även vara analytiskt lagd så att du på ett självständigt sätt kan arbeta med kvantitativ och kvalitativ analys och rapportskrivning.

Erfarenheter

Vi förväntar oss att du minst har följande erfarenheter:

 • En kandidatutbildning.
 • 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet.
 • Demonstrerad analytisk och kvantitativ färdighet.
 • Demonstrerad förmåga att kommunicera komplexa idéer effektivt både i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office.

 

Meriterande om du dessutom har:

 • En masterutbildning.
 • Arbetat på en startup tidigare eller har ansvarat för eget projekt på ett större företag.
 • Erfarenhet av social hållbarhet på ett företag, management consulting, eller av att förvalta och / eller bygga samarbeten med stora företag, t.ex. genom erfarenhet av key account management eller från insamling och partnerskap på en annan ideell organisation.
 • Kunskaper i InDesign.

 

ÖVRIGT

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till info@prathamsweden.org. Vi kommer att kontakta kandidater löpande och kan komma att tillsätta rollen innan sista ansökningsdatum om vi hittar rätt kandidat.

Om du har frågor om rollen eller din ansökan är du välkommen att kontakta ingrid@prathamsweden.org.

Vi ser fram emot din ansökan!