Kunskapsskolan besöker ULCs i Delhi

Under slutet av 2016 och början av 2017 har Kunskapsgymnasiet i Västerås, Norrköping och Uppsala arrangerat insamlingar till Prathams verksamhet i Delhi. Två unga kvinnor från vartdera gymnasium har som del av sitt projektarbete planerat och genomfört dessa insamlingar, som avrundades med ett besök i Delhi. Tillsammans med sina ansvariga lärare och Kunskapsskolans gymnasiechef, reste de således ner till Indien i februari för att bland annat besöka de Urban Learning Centres som donationen går till. Väl på plats lämnade de över en symbolisk check på de dryga 43 000 kr som dessa fantastiska tjejer samlat in  till Pratham, vilka kommer stödja ett års utbildning för hela 50 barn i området!

Efter resan damp en liten hälsning ner i vår inkorg från Kunskapsskolans gymnasiechef, Thomas Karlsson, som även han var med under besöket:

“Under vår resa till Indien hade våra elever två fokus, dels arbetade de med sina gymnasiearbeten tillsammans med elever, föräldrar och lärare på våra indiska skolor men skulle även lämna över de pengar som vi samlat in till barn och ungdomars skolverksamhet i Delhi. Vi begav vi oss in i centrala Delhi för att besöka Pratham Delhi. Våra elever har under läsåret samlat ihop pengar, drygt 43000 kr, via välgörenhetsauktioner, kaféverksamhet och mycket annat. Pengarna kommer oavkortat att gå till Pratham Delhis verksamhet för att hjälpa ungdomar genom skolan. Förra året hjälpte de 80 000 ungdomar enbart i Delhi.

Efter att vi blivit visade genom Delhis utkanter kommer vi fram till deras Urban Learning Centers och får möta barn och ungdomar som är mellan tre och femton år gamla. Barnens föräldrar saknar utbildning och glädjen barnen visar över att få möjlighet att gå i skolan är både gripande och inspirerande. Vi träffar lärare som öppnar upp sina hem för att undervisa dessa ungdomar. Kommunala skolor har låtit Pratham öppna kreativa rum inom de statliga skolorna och vi får även ta del hur elever får stöd av Pratham efter sin vanliga skolgång. Känslan att få möjlighet att lämna över vårt bidrag, som kommer låta ett femtiotal ungdomar få gå i skolan under kommande läsår, går knappt att beskriva med ord.”

Med detta vill vi rikta ett stort tack till Kunskapsskolan och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete!

Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.