Fundraiser vid Kunskapsgymnasiet i Norrköping

Den 18:e januari var det Norrköpings tur att öppna dörrarna till Kunskapsgymnasiets insamling till Pratham. Vid Norrköpings gymnasieskola var det Maja Swartz och Philippa Westling som blivit utvalda att få delta i projektet. Ansökan var öppen för alla gymnasieelever vid tredje året som valt kursen “Humanistiskt och samhällsvetenskaplig specialisering – Globalisering” som sin specialiseringskurs inför projektarbetet.
“Vi fick skriva varsin ansökan om varför just vi skulle få åka med till Indien, vad våra gymnasiearbeten skulle kunna tänkas handla om och vilka sätt vi skulle kunna samla in pengar till Pratham på. Vi båda såg det som en möjlighet att kombinera våra intressen (som t.ex. kvinnors rättigheter, resor och andra kulturer) och skolarbete som vi är intresserade av (som globaliseringskursen vi går) samtidigt som vi också får chansen att bidra med något – både genom välgörenhet och insamling av data. Därför var det en självklarhet för oss båda att söka”, skriver Maja om projektet.

Maja och Philippa inför sin fundraiser

Beskedet fick de i augusti förra året, lagom till skolstarten inför sitt sista gymnasieår. Sedan började förberedelserna inför insamlingen och resan till Indien, som de just hemkommit från.
“Vi vet att det är mycket som skiljer sig mellan Sverige och Indien – vi har t.ex. fått information om vad för vatten vi får dricka och riktlinjer kring vad vi ska ha på oss. Därför förväntar vi oss absolut att det kommer bli en liten chock kring mycket när vi väl anländer i New Delhi. Men vi har förstås höga förväntningar på resan också! Det ska bli fantastiskt att få besöka skolor i Indien och vi känner oss väldigt tacksamma över att få chansen att bedriva forskning för våra gymnasiearbeten där.”
Norrköpingseventet samlade in dryga 22 000 kr till ändamålet, med fortsatta donationsmöjligheter fram till resans avgång i början av februari.
Inom kort kommer en bilduppdatering med reseberättelse från Kunskapsskolans besök i Delhi denna månad. Tills dess vi vill rikta en stort tack till Maja och Philippa, och ett ännu större lycka till med gymnasieuppsatserna!
Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.