ASER omorganiserar sig för fokus på barn i mellan- och högstadiet

Efter tidigare års fokus på barn i åldern 5-16, är ASER just nu mitt uppe i en omorganisering med syftet att fördjupa kunskaperna om situationen för de äldre barnen i de sista åren av sin grundskoleutbildning, i linje med den indiska statens skift från generalisering av lågstadieutbildning mot tillgång till mellan- och högstadieutbildning.

Indiens Right to Education Act ledde till en garanterad befordring mellan årskurserna upp till årskurs 8, då ett slutligt prov avgör elevernas framtid i skolan. Då många barn halkar efter under åren som leder upp till detta prov, hoppar många av skolan om de inte klarar provet.

Kampanjen som under hösten och vintern 2015/2016 samlat data till denna nya satsning – ett samarbete mellan Pratham och ASER Centre – och därmed ledd till att ett år har hoppats över av den ordinarie ASER-undersökningen, har går under namnet Lakhon Mein Ek. Utvärderingen av denna kampanj som ska lägga grunden till framtida handling är schemalagd till den 1:a februari i år.

Läs hela artikeln från Business Standard här.

Dela:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.