Våra digitala klassrum

Jaipur_Rolemodel

Sommaren 2013 reste vi ner till Indien och besökte barnen från Project Rolemodel.

Project Hi! var Pratham Swedens första pilotprojekt, grundat 2013, vars syfte var att öka den kulturella medvetenheten mellan Sverige och Indien samt att förbättra grundskolebarnens engelska. Genom en blogg delade skolbarnen olika projekt de gjorde med varandra och genom Skype kunde de prata med varandra.

Med tron om att man kan göra skillnad genom att dela med sig av sin kunskap istället för sitt kapital startade vi därefter Project Rolemodel, vars syfte var att svenska studenter skulle fungera som förebilder för indiska barn och ungdomar. Projektet gick ut på att en fadder fick ett fadderbarn tilldelat till sig, för att sedan lära känna varandra genom e-post och Skype. Målet var att faddern skulle fungera som en stöttepelare och inspirationskälla i alla möjliga frågor rörande främst utbildning för sitt fadderbarn.

Vi ville skapa något innovativt, så genom att slå ihop Project Hi! med Project Rolemodel driver vi idag vårt projekt med digitala klassrum. Under hösten 2015 befann sig studenten Julia Sigvant i Indien för att undersöka möjligheterna att återskapa detta projekt i större skala, nu med fokus på mänskliga rättigheter och jämlikhet. En kort berättelse från hennes resa i väntan på resultatet kan ni läsa i januari månads nyhetsbrev och här på bloggen!

Dela: